Snöröjning

Det senaste dygnens nederbördsmängder har naturligtvis ställt allting på sin spets.

Även om man inte tycker att man sett någon snöröjare på länge, så kan vi garantera att alla jobbar ”round the clock” med snöplogning och

Fr.o.m i morgon också med utlastning av snö.

Små maskiner som normalt sett är anpassade för bostadsgårdar och trånga utrymmen har de sista dygnen haft stora problem då det helt enkelt har varit för mycket snö att hantera för så små maskiner, dom har kört fast.

 

Vi har mycket snö som ligger upplagt på ställen som verkar väldigt konstigt, parkeringar som blivit inplogade, stora snövallar som ligger på gångstråk mm.

Men är det fullt överallt så måste snön läggas någonstans i väntan på bortlastning. Det finns i 9 fall av 10 en orsak till varför en snöhög ligger där den ligger.

Entreprenörerna har helt enkelt fått prioritera bort det faktum att man irriterar HG och skapar problem för kanske en enskild HG till förmån för att få det att fungera för alla. Åtgärder mot detta pågår nu för fullt.

 

Vi hoppas ha alla områden nyplogade under onsdagen tillsammans med viss utlastning som maskinerna kan göra själva och därefter börjar den stora bortlastningen av snö med lastbilar.

Vi ber överseende med alla ev. störningar under nattetid o.s.v då arbetet pågår dygnet runt.

Dela till sociala medier: