Att hyra bostad hos oss

Välkommen! Vad kul att du är intresserad av att hyra hos oss. Här har vi samlat information för dig som undrar hur det går till att flytta in i något av våra bostadsområden. Lycka till i ditt bostadssökande!

Om du är intresserad av att hyra bostad hos oss måste du registrera dig i vår bostadskö. Du kan registrera dig i kön från att du fyllt 16 år och du kan anmäla intresse på bostäder från att du fyllt 18 år.

För att bli hyresgäst hos oss behöver du och din eventuella medsökande uppfylla några grundkrav. Kraven kan du se i vår uthyrningspolicy.

Så söker du bostad hos oss

1. Ställ dig i vår bostadskö

Du kan ställa dig i bostadskön från att du fyllt 16 år. Du samlar 1 köpoäng per dag och du måste logga in minst en gång var 12:e månad för att vara aktiv. Loggar du inte in inom 365 dagar förlorar du dina köpoäng. Du kan se dina aktuella köpoäng när du loggar in på Mina sidor.

Du registrerar dig i vår bostadskö på Mina sidor.

2. Sök lediga lägenheter

Du måste vara inloggad på Mina sidor för att kunna anmäla intresse på en ledig bostad.

Alla lediga bostäder annonseras på Mina sidor.

3. Få ett erbjudande

Bland de som anmält intresse för en annonserad bostad erbjuds bostaden i första hand till de 10 som har högst poäng och som blir godkända enligt vår kreditbedömning.

4. Besvara erbjudandet och komplettera din ansökan

Om du svarar ja på erbjudandet tar vi en kreditupplysning. Du behöver även komplettera din ansökan med inkomstuppgifter. Får vi inte in dina kompletteringsuppgifter innan svarstiden har gått ut går erbjudandet till nästa ansökande i turordningen.

5. Gå på visning

Om din ansökan blir godkänd får du möjlighet att gå på visning. 

6. Tacka ja eller nej

Efter visningen har du möjlighet att tacka ja eller nej till bostaden. Den som har högst köpoäng erbjuds att skriva hyresavtal med oss.

7. Flytta in

Grattis, du har nu fått en hyresbostad! När du har skrivit på hyresavtalet är det dags att börja planera din flytt. Du får tillträde till din nya bostad enligt hyresavtalets startdatum.

Mer information om inflyttningen hittar du på sidan Att flytta in.