Betala din hyra

Hyresgäst

Välj det betalsätt som passar dig

Vi vill underlätta för dig som är hyresgäst hos oss, därför får du välja hur du vill betala din hyra. Välj mellan autogiro, e-faktura eller via hyresavin. När du blir hyresgäst hos oss får du som standard din hyresavi via posten.

Du betalar hyran i förskott och hyran ska vara betald sista dagen i varje kalendermånad. Det betyder att hyran för januari ska vara betald sista dagen i december. Förfallodatum står alltid på din hyresavi.

Se dina avier på Mina Sidor

Oavsett vilket betalningsalternativ du väljer så kan du alltid se dina hyresavier på Mina Sidor.

Betala med autogiro

Ett av de enklaste sätten att betala sin hyra på är via autogiro. Hyran dras då automatiskt från ditt konto i slutet av varje månad. Ett bra sätt att försäkra sig om att hyran blir betald i tid, varje månad.

För att anmäla din hyra till autogiro behöver du fylla i en blankett som du sedan skickar in till oss. Detta behöver du bara göra en gång. Blanketter finns att ladda ner och skriva ut på Mina sidor och går även att hämta i vår reception på Vältstigen i Strängnäs.

Glöm inte att du måste se till att det finns pengar på ditt konto den sista vardagen i månaden, när hyran dras från ditt konto. Du får ingen pappersavi när du betalar din hyra via autogiro.

Betala med e-faktura

Med e-faktura får du hyresavin elektroniskt direkt till din internetbank och efter ditt godkännande går den till betalning. Du kan välja e-faktura om du är privatperson och är den som har hyreskontraktet hos oss. Om du vill betala via e-faktura anmäler du det via din internetbank.

Tänk på att om du ansökt om e-faktura så skickas ingen hyresavi i pappersform ut. Har du e-faktura måste du själv logga in på din internetbank för att godkänna fakturan i god tid innan dragningen ska ske.

Få din hyresavi via post eller Mina sidor

Du kan också välja att betala din hyra genom uppgifterna som finns på din hyresavi. Om du betalar hyran via internet eller på banken är det viktigt att alla uppgifter du angiver stämmer överens med uppgifterna på din hyresavi, till exempel plusgirokonto och OCR-nummer.