Dags för sandsopning

På våren anlitar vi entreprenörer som sopar upp sand och grus som har använts under vinterns halkbekämpning. När sandsopning och sandupptagning kan sätta i gång beror på vädret. Det ska vara plusgrader och fritt från snö och is.

Innan den riktiga sandupptagningen görs en grovsopning. Sandupptagningen anpassas sedan efter vädret, om det snöar, regnar mycket eller är risk för halka behöver arbetet pausas och kan sättas igång först när vädret är stabilt igen.

Våra entreprenörer ska vara klara med sandupptagningen den 1 maj.

Tänk gärna på detta

  • Du som hyr parkeringsplats eller garageplats ansvarar för att sopa fram/ta upp sand på din parkeringsplats. Du kan sopa fram sanden till SBABs asfaltsytor, så tar sopmaskinen sedan upp den.
  • Under sandsopningen kan det damma en del, därför kan det vara bra att vänta med att tvätta dina fönster tills efter sandsopningen.
  • Om du parkerar din bil på gatan bör du bara extra uppmärksam på skyltningen vid servicegator eller tillfällig skyltning.

Vi hoppas att du har överseende med eventuella störningar som kan ske under arbetets gång och förhoppningsvis ser du, precis som oss, fram emot en härlig vår med rena och fina bostadsområden.

På kommunens webbplats kan du läsa mer om den kommunala sandsopningen: strangnas.se/sandsopning.