Tänk på detta under jul- och nyårshelgerna

När det blir mörkare ute lyser många upp sina hem med ljus i alla dess former. Vintern är också den tid på året som många bränder inträffar. Vi har därför samlat information om vad som är bra att tänka på såhär i vintertider.

  • Brandvarnare räddar liv. Din lägenhet ska alltid innehålla en fungerande brandvarnare. Testa brandvarnaren regelbundet genom att trycka på testknappen. Kontakta oss om den inte fungerar, då hjälper vi dig att byte batterier eller byter ut den till en ny.
  • Lämna inte levande ljus obevakat. Ett ensamt ljus kan få förödande konsekvenser, se alltid till att du har uppsikt över dina ljus.
  • Om du har en pulverbrandsläckare hemma bör den vara på minst 6 kg. En mindre brandsläckare tar slut på 7-8 sekunder och passar bättre i bilen eller husvagnen.
  • En brandfilt är ett bra komplement till en brandsläckare, för att släcka mindre bränder eller minska spridning av en brand. Lägg filten bestämt över elden och ryck med händerna ovanpå filten för att kväva den.

Nyårsfyrverkerier

Det är många som vill fira in det nya året med fyrverkerier. Tänk på att det finns särskilda regler för fyrverkerier. Det är viktigt att vi alla visar hänsyn till både människor och djur.

I Strängnäs kommun är det inom vissa områden alltid förbjudet att avfyra fyrverkerier och inom vissa områden krävs tillstånd.

  • Du behöver tillstånd av polismyndigheten för att avfyra fyrverkerier i Strängnäs, Mariefred, Stallarholmen och Åkers styckebruk.
  • Du får inte avfyra fyrverkerier inom 200 meter från kommunens vård- och omsorgsboenden.
  • Inom övriga delar av kommunen kan tillstånd av polismyndigheten krävas.

På Strängnäs kommuns webbplats finns mer information om vad som gäller.

Läs mer på strangnas.se/fyrverkerier

 

Vi på Strängnäs Bostads AB önskar er alla en god jul och ett gott nytt år!

Dela till sociala medier: