Möt Helene Engholm, vår nya fastighetschef

Vi är glada och stolta över att välkomna Helene Engholm som ny fastighetschef på Strängnäs Fastighets AB och Strängnäs Bostads AB.

Helene är inte en nybörjare i bostadsbranschen, hon kommer närmast från Svenska Bostäder i Stockholm där hon arbetat sedan 1988. På senaste tiden som distriktschef med ansvar för ungefär 7 500 lägenheter, 600 lokaler och 40 anställda.

Med en karriär som sträcker sig över 35 år och inom en mängd olika roller har Helene arbetat med bostadsbranschens många utmaningar på nära håll. Från att ha börjat som ekonomiassistent till att ta sig upp till rollen som distriktschef och nu fastighetschef har hon samlat på sig de erfarenheter och kunskaper som behövs för att leda bostadsutvecklingen i Strängnäs kommun.

Fokus på sociala frågor och samverkan

När Helene tar plats hos oss på Strängnäs Bostads AB och Strängnäs Fastighets AB är hennes första mål att skapa en närmare kontakt med både medarbetare och hyresgäster.

“Jag vill fortsätta arbetet med att utveckla organisationen och de rutiner vi behöver få till för att bli en ännu bättre värd. Det är mycket på gång just nu och många förändringar som är satta i rullning” säger hon.

Att skapa en trygg och trivsam miljö för hyresgästerna är en av hennes främsta drivkrafter. “Jag gillar att jobba med sociala frågor, och det är något som vi kommer att lägga ner mer arbete och energi på”, berättar Helene.

För Helene är det också viktigt att samverka med andra fastighetsägare och organisationer för att kunna göra större skillnad. “Jag tror att många gärna vill jobba med de sociala frågorna, men tiden och energin har inte funnits. Här ser jag en stor möjlighet att samverka med andra. Kan vi hjälpas åt att skapa tryggare bostadsområden och få ännu fler engagerade går vi alla med vinst, både vi fastighetsägare men också våra hyresgäster” säger hon och understryker vikten av att dra nytta av varandras styrkor för att uppnå gemensamma mål.

Utanför arbetet är Helene en hängiven golfspelare och solälskare, vilket hon får utlopp för både i Sverige och i sitt hus på norra Cypern. “Där älskar jag att vara, tillsammans med min familj såklart,” säger hon och ler.

Med Helenes erfarenhet, engagemang och vilja att göra skillnad är vi övertygade om att vi tillsammans kan skapa en ännu bättre boendemiljö för våra hyresgäster.

Som fastighetschef kommer Helene ansvara för hela fastighetsavdelningen, med ungefär 90 medarbetare. Helene kommer också att ingå i Strängnäs Bostads AB och Strängnäs Fastighets ABs ledningsgrupp.

Dela till sociala medier: