Ladda bilen i Mariefred

Nu laddar vi för framtiden med fyra nya laddplatser på Jakob Ulfsson väg i Mariefred. Hyr din egen laddplats eller ladda bilen när det passar dig!

På fredag 20 oktober lanserar vi våra första laddplatser för uthyrning till våra hyresgäster. Detta är ett viktigt steg i vårt miljöarbete där vi kan vara med och driva förändringen mot en hållbar framtid. 

– Genom att sätta upp laddplatser gör vi det enklare för våra hyresgäster att skaffa elbil. En avgörande faktor i att skaffa en elbil är just möjligheten att kunna ladda den nära hemmet, säger Elin Rengman, klimat- och hållbarhetsstrateg på Strängnäs Bostads AB.

Fyra parkeringsplatser med laddboxar. Träd i bakgrunden.

Fyra laddplatser i Mariefred

Totalt finns det fyra parkeringsplatser på Jakob Ulfssons väg i Mariefred med möjlighet att ladda sin elbil eller laddhybrid. Tre av platserna kommer att hyras ut via vårt uthyrningssystem på Mina sidor och en plats kommer att vara öppen för allmänheten. Vid den öppna laddplatsen kan besökare ladda sin bil i högst fyra timmar.

Så anmäler du intresse för en privat laddplats

På fredag 20 oktober kan du via Mina sidor anmäla intresse för att hyra en av de privata laddplatserna i Mariefred. När du hyr en privat laddplats betalar du en månadsavgift för parkeringsplatsen. Du betalar också för den el du använder.

För att anmäla intresse för en parkeringsplats måste du vara hyresgäst hos oss och inloggad på Mina sidor. Den 20 oktober släpper vi annonserna för parkeringsplatserna och du kan ansöka om en plats på sidan lediga parkeringsplatser.

Besöksparkering – ladda när det passar

För dig som inte behöver en egen parkeringsplats finns möjlighet att ladda din elbil eller laddhybrid på vår besöksparkering. På Jakob Ulfssons väg i Mariefred finns en parkeringsplats med ladduttag där du kan stå i högst fyra timmar. Här kan du ladda din bil vid behov och betalar endast för den el du använder.

Priser och betalning

Månadshyran för en privat laddplats är 600 kronor. Priset för elen är 3,5 kronor per kWH. På vår öppna laddplats kostar det 5,6 kronor per kWh att ladda bilen.

Samtliga priser är inklusive moms.

Vi samarbetar med företaget Mer, som ansvarar för driften och debitering av elkostnaden.

Mer information

På sidan Laddplats hittar du mer information om våra laddplatser och vanliga frågor och svar.

Dela till sociala medier: