Uppdatering kring misstänkta bedrägeriförsök

Vi har nu fått ta del av misstänkt e-post från hyresgäster/sökande och har kunnat hitta logiska förklaringar till de inrapporterade ärendena.

De misstänkta fallen berodde på två olika systemfel där det i det ena fallet fanns en felstavad länk till vår webbplats. Detta berodde på en felskrivning i en av systemets så kallade meddelandetexter och felskrivningen är nu ändrad.

I det andra fallet har det skickats ut stora mängder e-post på grund av att den systemtjänst som skickar ut e-posten har varit passiv under en tid. Därför blev det ett stort utskick av e-post när tjänsten började fungera igen den 15 februari. Har du fått stora mängder mejl från oss den 15 februari är det troligen på grund av detta systemfel och vi ber om ursäkt för besväret!

Fortsätt vara vaksamma

Även om vi har konstaterat att något bedrägeriförsök inte skett i dessa fall, ber vi dig att alltid vara vaksam på e-post, telefonsamtal eller SMS som uppmanar till att klicka på länkar eller att uppge personliga koder. Just nu är många privatpersoner och företag extra utsatta för olika sorters bedrägeriförsök och vi hoppas att inga av våra hyresgäster eller sökanden blir utsatta.

Kontakta oss om du är tveksam eller orolig

Om du fortsättningsvis upplever att något är konstigt eller ovanligt i de e-postmeddelanden som kommer från oss, eller ser ut att komma från oss, går det bra att höra av dig till oss på uthyrning@strangnasbostadsab.se eller 0152-290 91.

Du kan också ringa till kommunens kontaktcenter och be om att bli kopplad direkt till oss på Strängnäs Bostads AB.

Dela till sociala medier: