Med anledning av händelsen i Åkers styckebruk

Under måndagen 6 februari inträffade en skottlossning i Åkers styckebruk. Lägenheten som skotten träffade var en av SBABs lägenheter. Ingen person skadades och polisen arbetar med fallet.

Klockan 22.42 kom det in ett larm till polisen om misstänkt skottlossning i Åkers styckebruk. Skotten träffade en fönsterruta, samtidigt som flera personer befann sig i lägenheten. Fyra misstänkta gärningsmän anhölls under tisdagsmorgonen.

Extra öppet för samtal under tisdagskvällen

Är du i behov av samtal eller samvaro kommer Åkers fritidsgård i Mötesplats Åker/Folkets hus att hålla extra öppet för samtal under tisdagskvällen mellan klockan 15–21. Där finns personal på plats för de som har behov av att ses och prata.

Här hittar du fritidsgården

Mötesplats Åker, Torget 1, Åkers styckebruk.

Fritidsgården ligger i Folkets hus och har en egen ingång från baksidan av huset.

Hur vi hanterar händelsen

Som fastighetsägare bevakar vi händelsen och inväntar information från polisen. Informationslappar sätts upp i det drabbade området med hänvisning till kommunens stödfunktion. Du som är orolig eller i behov av samtal är välkommen till fritidsgården i Åkers styckebruk under tisdagskvällen mellan klockan 15-21.

Har du viktiga uppgifter om händelsen?

Har du information eller uppgifter med anledning av händelsen i Åkers styckebruk som kan vara intressant för polisen – ring 114 14.

Mer information

Läs mer i nyheten på Strängnäs kommuns webbplats: Åkers fritidsgård och mötesplatsen håller extraöppet för samtal under tisdagen – Strängnäs kommun (strangnas.se)

Denna nyhet kommer att uppdateras löpande.

Dela till sociala medier: