Explosion i bostadshus

Under fredagseftermiddagen skedde en explosion i ett av Strängnäs Bostads AB:s bostadshus i Åkers styckebruk. Boende i fastigheten evakuerades till ishallen i närheten och inga personer är rapporterade skadade. Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig ödeläggelse.

Strax efter klockan 16 på fredag den 15 juli fick polis och räddningstjänst larm om en explosion i trapphuset på Vallonvägen i Åkers styckebruk. Polisen spärrade av området och allmänheten uppmanades att hålla sig utanför avspärrningarna. Räddningstjänsten, ambulans samt det nationella bombskyddet var också på plats för att utföra undersökningar och räddningspådrag.

Vid klockan 21.30 meddelades att alla boende, förutom boende i den drabbade trappuppgången, hade återvänt till sina lägenheter. Boende i den drabbade trappuppgången har alternativt boende tillsvidare.

Fortsatt stöd under lördagen

Kommunens krisstöd fanns på plats under fredagskvällen och erbjuder även sitt stöd under lördagen 16 juli mellan klockan 10 och 12 i församlingshemmet på Bruksvägen 7. Alla som har behov av stöd är välkomna.

Du kan läsa mer om krisstöd på kommunens webbplats.

Skador på fastigheten

Enligt uppgifter var explosionen i eller i anslutning till en lägenhet på Vallonvägen. Porten har blåsts ut och fönster hade förstörts av explosionen. På grund av pågående polisundersökning vet vi i dagsläget inte skadornas omfattning.

Strängnäs Bostads AB har nära kontakt med räddningstjänsten och polisen. Vår jour är på plats för att invänta klartecken att det är säkert att gå in. Stahrebolaget kommer att rensa upp och säkra upp trasiga hissdörrar och dörrar.

Senast uppdaterad 16 juli klockan 07.50

Dela till sociala medier: