Är du vår nya byggprojektledare?

Vi söker nu en byggprojektledare med roll som projektsamordnare. 

Som byggprojektledare är du i första hand intern projektledare med ansvar för projektets alla faser, från utredning och kalkylering till genomförande och uppföljning. Projekten kan omfatta nyproduktion, verksamhetsanpassningar eller renoveringar med fokus på kommunens verksamhetslokaler.

Du lyssnar på och skapar mervärden för våra kunder och ser till att berättigade förväntningar infrias och gärna överträffas på ett kundorienterat och affärsmässigt sätt. Kunden är i huvudsak kommunen eller interna beställare. 

I rollen ingår upphandling och uppföljning av entreprenörer och konsulter.

Vi är ett härligt gäng där du kan vänta dig ett spännande och utvecklande arbete i en organisation med korta beslutsvägar. Vi har engagerade ledare och goda utvecklingsmöjligheter som bidrar till att vi har nöjda och stolta medarbetare. 

Tjänsten är tillsvidare, på heltid, tillträde enligt överenskommelse. Du kommer att arbeta inom Strängnäs kommun med placering i Strängnäs.

Kvalifikationer

Vi tror att du är byggprojektledare idag med en akademisk bakgrund eller motsvarande och har några års erfarenhet. Meriterande är om du har god kännedom om entreprenadjuridik och erfarenhet energibesparingsprojekt och miljöcertifiering av byggnader. 

För att passa i rollen som byggprojektledare behöver du med trygghet kunna växla mellan att vara ledare över projekt och en ödmjuk lagspelare. Du är handlingskraftig, noggrann i din dokumentation, bra på att kommunicera i tal och skrift och trivs med att arbeta självständigt.

Vi ser att du är trygg i dig själv och har därmed en personlig mognad samt ett eget driv. Då du ofta har flera projekt igång samtidigt bör du ha lätt för att strukturera upp situationer och snabbt se vad som måste göras. 

Våra kärnvärden – Utveckling, Respekt, Öppenhet och Tydlighet– genomsyrar hela vår verksamhet och känns naturliga för dig.

För att lyckas i rollen ser vi att du har: 

  •  Högskoleutbildning alternativt teknisk utbildning inom till exempel bygg, samhällsbyggnad eller en erfarenhet som vi bedömer likvärdigt.
  •  Några års erfarenhet som byggprojektledare.
  •  B-körkort.
  •  Mycket goda kunskaper i det svenska språket både i tal och skrift.

Meriterande är även: 

  •  Erfarenhet av installationsteknik och energieffektiviseringar.
  •  Kunskaper inom CAD, fastighetsekonomi, entreprenadjuridik.
  •  Kunskap inom projektkostnadsekonomi.
  •  Erfarenhet av offentlig upphandling (LOU).
  •  Erfarenhet av samverkansentreprenader.
  •  Erfarenhet av processarbete och beslutsvägar inom kommunal verksamhet.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Ansvarsområde

Projektens komplexitet och mängden byggprojekt innebär att byggprojektledaren kommer ha olika roller i projekten. 

I projekt där extern projektledning (konsult) anlitats har projektledaren rollen som projektsamordnare där den är fastighetsägarens representant vid beställning av projektledningsuppdrag på nyinvesteringsprojekt, större kunduppdrag och vid inhyrningsuppdrag i projektens olika faser.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 15 augusti 2022.

På grund av semesterperioden så kommer urval och intervjuer att påbörjas först i vecka 32. Men ansök gärna så snart som möjligt då tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag.

För information: Åsa Malmqvist, Rekryteringskonsult Randstad, asa.malmqvist@randstad.se

Dela till sociala medier: