Byggprojektledare

Om oss

Bli delaktig i en expansiv samhällsutveckling hos oss! Vi bygger, äger, förvaltar och hyr ut kommunala verksamhetslokaler och hyresbostäder i Strängnäs kommun, en dynamisk idyll i stark expansion i centrum av Mälarregionen. Med dubbelspår till Stockholm ökar kommunikationerna och byggandet.

Strängnäs Fastighets AB och Strängnäs Bostads AB är helägda dotterbolag till Strängnäs kommun med ett totalt bestånd på cirka 288 000 kvm lokaler och bostäder. Vi vill vara den goda värden för alla våra hyresgäster och erbjuda goda verksamhetslokaler och bostäder med en hög servicenivå.

Vi söker nu en byggprojektledare med roll som projektsamordnare​

Vi är ett gott gäng! Hos oss kan du vänta dig ett spännande och utvecklande arbete i en dynamisk och framgångsrik organisation med korta beslutsvägar. Engagerade ledare och goda utvecklingsmöjligheter bidrar till att vi har nöjda och stolta medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Som byggprojektledare är du i första hand intern projektledare med ansvar för projektets alla faser, från utredning och kalkylering till genomförande och uppföljning. Projekten kan omfatta nyproduktion, verksamhetsanpassningar eller renoveringar med fokus på kommunens verksamhetslokaler.

Du lyssnar på och skapar mervärden för våra kunder och ser till att berättigade förväntningar infrias och gärna överträffas på ett kundorienterat och affärsmässigt sätt. Kunden är i huvudsak kommunen eller interna beställare.

I rollen ingår upphandling och uppföljning av entreprenörer och konsulter.

Rollen som projektledare

Projektens komplexitet och mängden byggprojekt innebär att byggprojektledare kommer ha olika roller i projekten.

I projekt där extern projektledning (konsult) anlitats har projektledaren rollen som projektsamordnaren där den är fastighetsägarens representant vid beställning av projektledningsuppdrag på nyinvesteringsprojekt, större kunduppdrag och vid inhyrningsuppdrag i projektens olika faser.

Vem är du?

Vi tror att du är byggprojektledare idag med en akademisk bakgrund eller motsvarande och har några års erfarenhet. Meriterande är om du har god kännedom om entreprenadjuridik och erfarenhet energibesparingsprojekt och miljöcertifiering av byggnader.

För att passa i rollen som byggprojektledare behöver du med trygghet kunna växla mellan att vara ledare över projekt och ödmjuk lagspelare. Du är handlingskraftig, noggrann i din dokumentation, bra på att kommunicera i tal och skrift och trivs med att arbeta självständigt.

Vi ser att du är trygg i dig själv och har därmed en personlig mognad samt ett eget driv. Då du ofta har flera projekt igång samtidigt bör du ha lätt för att strukturera upp situationer och snabbt se vad som måste göras.

Våra kärnvärden – UTVECKLING, RESPEKT, ÖPPENHET och TYDLIGHET– genomsyrar hela vår verksamhet och känns naturliga för dig.

Krav

  • Högskoleutbildning alternativt teknisk utbildning inom till exempel bygg, samhällsbyggnad eller motsvarande.
  • Minst tre till fem års erfarenhet som byggprojektledare.
  • B-körkort.

Meriterande

  • Erfarenhet av installationsteknik och energieffektiviseringar.
  • Kunskaper inom CAD, fastighetsekonomi, entreprenadjuridik.
  • Kunskap inom projektkostnadsekonomi.
  • Erfarenhet av offentlig upphandling (LOU).
  • Erfarenhet av samverkansentreprenader.
  • Erfarenhet av processarbete och beslutsvägar inom kommunal verksamhet.

Tjänsten är tillsvidare, på heltid, tillträde enligt överenskommelse. Du kommer att arbeta inom Strängnäs kommun med placering i Strängnäs.

Kontakt

För frågor gällande tjänsten var vänlig kontakta Daniel Sand via daniel.sand@strangnasbostadsab.se eller 0152-292 07.

Ansök idag

Skicka din ansökan till ansokan@strangnasbostadsab.se.

Logotyper för SFAB och SBAB.