Information med anledning av coronaviruset

SBAB följer tillsammans med Strängnäs kommun noggrant händelseutvecklingen av coronaviruset covid-19.  Informationen på Strängnäs kommuns hemsida uppdateras löpande och vi ber er att hålla er uppdaterade där. www.strangnas.se/corona (länk)

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och du som känner dig sjuk, även med lindriga symtom, ska stanna hemma och undvika sociala kontakter.

 

För tillfället tar vi endast emot bokade besök i vår reception
Med anledning av de nya restriktionerna tar vi endast emot bokade besök i vår reception på Vältstigen. Boka ditt besök genom att ringa eller skicka ett mail.

Mail: info@strangnasbostadsab.se
Telefon: 0152-290 91

Ska du besöka oss?
Tänk på att..

  • Hålla avstånd
  • Stanna hemma om du är sjuk
  • Är du tidig och det är besökare i receptionen? Vänta
    gärna utomhus om vädret tillåter.

De flesta ärenden går dessutom jättebra att lösa via telefon/mail eller via vår nya kundportal ”Mina Sidor”.
Mina sidor: https://minasidor.strangnasbostadsab.se

 

Boka om felanmälning-servicebesök vid sjukdom
Om du är det minsta sjuk, även med lindriga symtom, i något som liknar en förkylning kommer vi endast kunna hantera akuta fel i din lägenhet.

Vi ber dig därför att boka om inbokat felanmälning-/servicebesök om du känner dig minsta sjuk. Kontakta SBAB:s felanmälan 0152-290 90 för att boka om. Vår personal har också rätt att avbryta besöket om ärendet inte är akut.

Vi uppmanar dig dessutom att för tillfället avvakta med att anmäla icke-akuta fel då vi på grund av rådande situation måste prioritera våra arbetsuppgifter.

 

Rätt att neka visning
Du som är en avflyttande hyresgäst har rätt att neka visning av lägenheten till fler än tre personer åt gången. Tillhör du en riskgrupp har du rätt att helt neka till visning. Dessa bestämmelser gäller tillsvidare.

 

Tillfällig brevlåda vid kommunhuset
Med anledning av rådande läge har kommunen satt upp en brevlåda utanför sin entré som också kan användas av de kunder som har svårt att besöka oss på Vältstigen 1. Kommunen ser då till att kuverten vidarebefordras till oss.

Om du lägger något i den brevlådan ber vi dig tänka på att skriva tydligt på kuvertet att det ska till Strängnäs Bostads AB eller Strängnäs Fastighets AB. Tänk också på att inte lägga värdesaker som nycklar och dylikt i denna brevlåda. Dessa saker ska som vanligt lämnas in på Vältstigen 1. Vi ansvarar inte för värdesaker som försvinner om de läggs i brevlådan.

Vid kommande in- och avflyttning måste alltid kontoret på Vältstigen 1 besökas så att allt blir rätt.

 

Behöver du eller någon du känner hjälp i coronatider?
Nu när äldre, som fyllt 70 år eller mer, och andra riskgrupper ska undvika större och mindre folksamlingar uppstår nya behov. Det blir svårt att gå och handla mat eller apoteksvaror, posta ett brev eller andra liknande saker man gör i sin vardag annars.

Här ställer nu delar av civilsamhället upp med frivilliga som kan hjälpa till med detta. Här i Strängnäs kommun finns kyrkorna inom Svenska kyrkan och Frivilligcentralen som hjälp och stöd för att underlätta för dig som ska hålla dig hemma.

Här är en lista på de du kan kontakta:

Strängnäs
Frivilligcentralen 0731 54 24 14

Stallarholmen
Svenska kyrkan 0152-346 41, 0152-346 40 eller 0152-346 46

Mariefred
Svenska kyrkan 0768 099 688
Munkhagskyrkan 0702 774 856

Åkers styckebruk
Svenska kyrkan 0159-348 45

 

Har du svårigheter att betala din hyra? 
Du som av olika anledningar har svårt att betala hyran ska i första hand söka ersättning från t.ex. Försäkringskassan, A-kassan eller kommunens socialtjänst. Det gäller även om anledningen har koppling till coronaviruset såsom sjukdom, permittering och uppsägning.

Vi är medvetna om att coronakrisen riskerar att leda till längre handläggningstider för ersättningar från a-kassa, sjukpenning och försörjningsstöd och vill hjälpa till så gott vi kan. Vi vill därför påminna om möjligheten att kunna ansöka om anstånd. Genom att ansöka om anstånd har du möjlighet att få ditt förfallodatum på fakturan framflyttat eller att tillsammans med oss på SBAB ta fram en personlig avbetalningsplan.

Läs mer här för information om hur du ansöker om anstånd (länk).

 

Information på andra språk än svenska

Här hittar du information om corona på fler språk än svenska. Tänk på att hjälpa varandra i den här situationen. Vet du någon som kanske behöver få information på något annat språk – sprid informationen till din granne/kollega eller familj.

Folkhälsomyndigheten (Public health Agency of Sweden):
Information in other languages

Affisch – arabiska
Affisch – finska
Affisch – somaliska
Affisch – sorani
Affisch – svenska
Affisch – lätt svenska
Affisch – tigrinja

 

Videos about covid-19 in other languages

Arabiska
Somaliska
Sorani
Tigrinja