Är du vår nya fastighetsförvaltare?

Nu söker vi en senior fastighetsförvaltare till vårt team. Bli delaktig i en expansiv samhällsutveckling hos oss! Vi bygger, äger, förvaltar och hyr ut kommunala verksamhetslokaler och hyresbostäder i Strängnäs kommun, en dynamisk idyll i stark expansion i centrum av Mälarregionen. Med dubbelspår till Stockholm ökar kommunikationerna och byggandet.

Som fastighetsförvaltare har du stor variation i din vardag med många kontaktytor. Du kommer att arbeta med ett fastighetsbestånd där din inriktning är fastighetsägarens ansvar. Hos oss tillhör du ett förvaltningsteam som stöttar varandra och som senior fastighetsförvaltare kommer du att agera som en mentor åt våra juniora förvaltare. Du har också ett nära samarbete med våra team inom projekt, ekonomi och drift.

Med fokus på hög servicenivå och för att bidra till samhällsnyttan deltar du i utvecklingen av både våra kommunala verksamhetslokaler och våra egna bostadshus. Du arbetar strukturerat och proaktivt för att våra kunder och hyresgäster ska vara nöjda samt följer upp de insatser som görs. Du har ett ekonomiskt ansvar för ditt fastighetsbestånd och ansvarar för att ta fram underhållsplaner och budget samt uppföljning av ekonomi.

I din roll lyssnar du på och skapar mervärden för våra kunder. Du ser till att deras berättigade förväntningar infrias och gärna överträffas på ett kundorienterat och affärsmässigt sätt. Kunden är i huvudsak kommunen eller interna beställare.

Om arbetsplatsen

Strängnäs Fastighets AB och Strängnäs Bostads AB är helägda dotterbolag till Strängnäs kommun med ett totalt bestånd på cirka 288 000 kvm lokaler och bostäder. Vi vill vara den goda värden för alla våra hyresgäster och erbjuda goda verksamhetslokaler och bostäder med en hög servicenivå.

Vi har i flera år arbetat aktivt med att utveckla vår organisation och våra arbetsprocesser för att skapa en positiv arbetsplats med tydliga och enkla arbetssätt. Våra värdeord respekt, tydlighet, utveckling och öppenhet togs gemensamt fram i början av vår utvecklingsresa och genomsyrar idag hela organisationen.

Idag är vi cirka 100 medarbetare som arbetar med bland annat underhåll, administration, fastighetsutveckling, lokalvård och fastighetsskötsel.

Kvalifikationer

Vem är du?

Till rollen som fastighetsförvaltare söker vi dig som är kommunikativ, duktig på att samarbeta och som trivs att arbeta med människor. I det dagliga arbetet ingår kontakter med hyresgäster, kollegor, externa entreprenörer, konsulter och övriga intressenter vilket kräver god förmåga att kommunicera på olika nivåer i både tal och skrift på svenska.

Vi ser att du är trygg i dig själv och har därmed en personlig mognad samt ett eget driv att utvecklas i din yrkesroll. Du är ansvarstagande, van vid att ta egna initiativ och sätter i gång aktiviteter som ger resultat. Du har struktur och följer upp dina processer regelbundet.

Som person tror vi att du är social, bra på relationer och lösningsorienterad. Du har stor samarbetsförmåga med dina kollegor och bidrar till ett gott arbetsklimat, men du har också förmåga att arbeta självständigt.

Vi söker dig som har utbildning från högskola eller motsvarande med inriktning mot byggnads- och/eller fastighetsteknik eller motsvarande erfarenheter efter många år i yrket. Cirka fem års erfarenhet som fastighetsförvaltare eller liknande roll. Du är en van förvaltare med god förmåga att uppfatta de olika behov som finns inom kommunala verksamhetslokaler.

Kompetenskrav

 • Eftergymnasial utbildning inom fastighetsteknik/ekonomi
 • Lång erfarenhet av liknande befattningar inom fastighetsförvaltning
 • Erfarenhet från fastighetsbranschen
 • Goda kunskaper av att upprätta och genomföra underhållsplaner
 • Goda kunskaper om LOU, AFF och avtalsjuridik
 • Vana av att jobba i fastighetssystem
 • Goda kunskaper om myndighetskrav
 • Mycket goda muntliga och skriftliga färdigheter i svenska språket.
 • B-körkort

Meriterande

 • Högskoleutbildning som till exempel fastighetsekonom eller fastighetsingenjör
 • Erfarenhet av att arbeta på ett kommunalt fastighetsbolag
 • Erfarenhet av att samordna underhållsplanering/förvaltning

Ansök idag

Läs hela annonsen och ansök på Visma.com.

Sista ansökningsdag är 12 september 2023.

Dela till sociala medier: