Skip Navigation LinksYttre_skotsel

​Yttre skötsels grönytedagbok.

 

Vad händer hos yttre skötsel avdelningen.

Vi håller på att avsluta årets föryngringsbeskärning, det är en nödvändig åtgärd man måste göra när häckarna blivit för stora och täta( risiga nertill och bara grönt upptill), föryngringsbeskärningen ger växten en chans att komma tillbaka och få nytt "Liv" . Vi har varit på ett antal adresser runt om i kommunen, i år blev det ett extra stort tag i området Flora i Mariefred, en nödvändig åtgärd som de flesta hyresgäster har haft stor förståelse för, där har vi även beskurit de mindre träd som varit eftersatta. Beskärningsinsatserna följer en beskärningsplan där vi gör ingrepp i delar av ett område per år. Detta är därför att det inte ska bli för "kalhugget" på en gång.

Vi har under februari också lagt extra resurser på div. inomhusarbeten såsom extra tillsyn av källargångar, miljöhus o.s.v.

Införseln av matavfallskärl går vidare med målsättningen att alla bostäder ska ha matavfallssortering till halvårsskiftet.

Mycket fokus ligger just nu också på diverse underhållsarbeten som, vintern till trots, ändå går att utföra samt planeringsarbeten inför kommande barmarkssäsong såsom beställning av sommarblommor, resurstillsättning av personal mm. ​